ساخت شکلات‌های خوشمزه بدون چربی اضافه! | استفاده دانشمندان از زبان مصنوعی برای بهبود کیفیت شکلات

دانشمندان دانشگاه لیدز بریتانیا معتقدند که استفاده از زبان مصنوعی برای آنالیز طعم شکلات، به ساخت شکلات‌های خوشمزه‌تری منجر می‌شود.

به گزارش همشهری آنلاین و به نقل از نیواطلس، کمتر کسی می‌تواند انکار کند که یکی از بزرگ‌ترین لذت‌های چشایی، حس آب شدن شکلات در دهان و تجربه نرمی چربی و شکر و کاکائو روی زبان، بعد از گاز زدن یک تکه شکلات مرغوب است. دانشمندان اخیرا کشف کرده‌اند، که یک زبان مصنوعی، برای رسیدن به یک شکلات با کیفیت بالاتر، بهتر از حس چشایی ما عمل می‌کند.

محققان دانشگاه لیدز (UL) بریتانیا با استفاده از چند تکه شکلات مرغوب و یک زبان مصنوعی آزمایش‌هایی انجام دادند و به نتایج جالبی دست یافتند. آن‌ها به این نتیجه رسیدند که اصل لذت خوردن شکلات، مربوط به زمانی است که چربی شکلات رها می‌شود و این کشف می‌تواند منجر به ساخت شکلات‌های سالم‌تری شود که همچنان تمام لذت خوردن شکلات را هم نگه می‌دارند.

دانشمندان برای اینکه بفهمند چگونه آب شدن شکلات روی پرزهای چشایی ما به تجربه‌ای لذت‌بخش می‌انجامد، چهار نمونه شکلات تلخ لینت اکسلنس را با میزان کاکائو ۷۰ تا ۹۹ درصد برای آزمایش انتخاب کردند.

آن‌ها شکلات را روی یک زبان مصنوعی که در سال ۲۰۲۰ در دانشگاه ساخته شده بود، قرار دادند. البته این نخستین بار بود که این فناوری برای درک چگونگی آب شدن شکلا در دهان استفاده شده است. پس از قرار دادن شکلات‌های مختلف روی زبان مصنوعی، محققان نتایج را ثبت کردند و سعی کردند با استفاده از تریبولوژی یا سوده‌شناسی (رشته‌ای مهندسی که به نحوه تعامل سطوح و مایعات با یکدیگر می‌پردازد) رفتار این ماده غذایی هنگام ذوب شدن و ترکیبش با بزاق را بررسی کنند.

آنها کشف کردند که احساس نرمی رضایت‌بخشی که شکلات در دهان ایجاد می‌کند به دلیل آزاد شدن اولیه چربی روی زبان و شکلی است که ذرات رویی کاکائو با چربی پوشانده می‌شوند. در این آزمایش، چربی اضافی بیشتر در درون شکلات تاثیر محدودی بر حس دهان داشت. بنابراین، محققان می‌گویند می‌توان یک شکلات تخته‌ای ساخت که چربی آن عمدتا در سطح و اطراف ذرات کاکائو متمرکز شده باشد و در کل چربی کمتری در داخل آن وجود داشته باشد که در نهایت به ساخت شکلات سالم‌تری منجر می‌شود.

سیاوش سلطان احمدی، سرپرست تیم تحقیق دانشکده علوم غذایی و تغذیه دانشگاه لیدز گفت: «با درک مکانیسم‌های فیزیکی که هنگام خوردن شکلات اتفاق می‌افتد، ما بر این باوریم که می‌توان نسل بعدی شکلات را طوری تولید کرد که حس شکلات چرب را در دهان ایجاد کند، اما ماده غذایی سالم‌تری باشد.»

این تحقیق در مجله «ACS Applied Materials & Interfaces» منتشر شده است.

کد خبر 734772 منبع: همشهری آنلاین

  • تصاویری از انعطاف جالب بال بوئینگ ۷۴۷

  • تصاویر تلاش ایرباس ۳۲۱ برای غلبه بر باد مخالف و فرود در فرودگاه کریستیانو رونالدو

  • ساخت شکلات‌های خوشمزه بدون چربی اضافه! | استفاده دانشمندان از زبان مصنوعی برای بهبود کیفیت شکلات

  • علیرضا اکبری، ابرجاسوس انگلیس به دار مجازات آویخته شد

  • عکس | سلفی متفاوت مرزبانان ایران در سرمای ۲۵ درجه زیر صفر

  • اظهارات عجیب نخست‌وزیر عراق: خلیج عربی نه خلیج فارسی!

  • تصویری عجیب از یخ زدن یاکریم در سرمای سوزان مشهد

  • عکسی نایاب از میدان توپخانه در زمان قاجار | خیابانی که در دوره ناصر الدین شاه ساخته شد

  • سیدمصطفی میرسلیم عزادار شد

  • اکبری در ازای جاسوسی چقدر دستمزد دریافت کرده بود

  • علیرضا اکبری، ابرجاسوس انگلیس به دار مجازات آویخته شد

  • عکسی نایاب از میدان توپخانه در زمان قاجار | خیابانی که در دوره ناصر الدین شاه ساخته شد

  • خبر خوش برای تهرانی‌ها | پایتخت از این زمان دوباره برفی می‌شود

  • تصاویر تلاش ایرباس ۳۲۱ برای غلبه بر باد مخالف و فرود در فرودگاه کریستیانو رونالدو

  • عکس | سلفی متفاوت مرزبانان ایران در سرمای ۲۵ درجه زیر صفر

  • تهران فردا یکشنبه هم تعطیل شد؟ | سرما بیشتر می‌شود

  • تصاویر | هدیه ویژه به عروس امام خمینی (ره)

  • دانستنی‌های شگفت‌انگیز درباره شکلات

  • طرز تهیه هات چاکلت خانگی | فوت و فن درست کردن شکلات داغ

  • بعد از بیدارشدن از خواب شکلات بخورید

  • اگر هر روز شکلات بخورید، چه اتفاقی در بدن شما می‌افتد؟

  • شکلات خوردن باعث آکنه و جوش صورت می‌شود؟

  • دانشمندان زمان مرگ خورشید را مشخص کردند | چه اتفاقی برای منظومه ما رخ خواهد داد؟

  • روش جدید برای نقشه‌برداری از سیارات | هوش مصنوعی برنامه‌ برای ماه و مریخ را تغییر می‌دهد

  • تولید اندام‌های مصنوعی با پرینت سه بعدی | بیماران نیازمند پیوند عضو امیدوارتر می‌شوند

  • عکس | صورت بازسازی شده مرد ۹ هزارساله‌ با چشم‌های صدفی | جمجمه مرموز بالاخره شناسایی شد

  • پخت پاستا به سبک برنده جایزه نوبل فیزیک | پیشنهادی که جنجال برانگیز شد

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *